Okulumuz Hakkında

Şehit Cengiz Hasbal Anaokulu
ESATPAŞA MAH. FATİN RÜŞTÜ ZORLU CAD. ŞEHİT CENGİZ HASBAL ORTAOKULU BLOK NO 14A İÇ KAPI NO 1 ATAŞEHİR / İSTANBUL
02163247096
0
https://sehitcengizhasbalanaokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

İstiyoruz ki; araştıran, okuyan, inceleyen, irdeleyen, sebep-sonuç ilişkisi kurabilen, analiz yapabilen, uygulama ve proje çalışmalarına önem veren bir okul olarak, bu yönlerimizi daha geliştirmek, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamını/metodunu bütün derslerde oluşturma-uygulama, biz bilinciyle kaliteli gelecek sağlama yoluna giderek öğrencilerimizde en üst düzeyde kalıcı davranış değişikliği gerçekleşsin. İstiyoruz ki; Okulumuzda, öğrenmeyi öğrenerek, bu bilgileri davranışlara yansıtma becerisini elde edelim. İstiyoruz ki; Okulumuzda, öğretenler ve öğrenenler olarak kendimizi her zaman mutlu, huzurlu görelim ve Hedeflere Ulaşacak Gücü İçimizde Hissedelim. İstiyoruz ki; Okulumuzda, herkes her gün Daha İyiye Ulaşmak Heyecanıyla Çalışsın. İstiyoruz ki; Okulumuzda, korkunun, kaygının, karmaşanın değil, özlemin, sevginin, bilginin ve paylaşımın yer aldığı, güven duygusunun, etkili, şartsız iletişim ortamının en iyi geliştirildiği Herkesin mutlak faydaya ulaşacağı Olumlu Bir Vizyon Gerçekleşsin. DİYORUZ Kİ; Her insan gizli bir Potansiyelle doğar. Eğitimin amacı bu potansiyeli ortaya çıkarmaktır. Biz eğitimciler, çocuklarımızın kendi dünyalarını keşfetmelerini sağlayan, hayal güçlerini harekete geçirecek ortamlar hazırlamayı eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Türkçemizi güzel kullanan çocuklar yetiştirerek bizlerden daha başarılı ve güzel nesiller oluşturmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın duygularını tanıması, geliştirmesi, ifade etmesi eğitimimizin hedeflerindendir. Dışarıdan yönlendirilmiş değil , kendi sorumluluğunu alan bireyler yetiştirmek amacımız olmuştur. ATATÜRK DİYOR Kİ; Küçük Hanımlar, Küçük Beyler, Sizler hepiniz geleceğin Bir gülü, yıldızı, mutluluk parıltısısınız… Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz! Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli Olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz… MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

MİSYON

Biz; Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan, Türk Milli Eğitiminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda çalışan, geçmiş ve gelecek muhasebesi yapan, çağdaş demokratik, laik ve katılımcı değerleri benimseyen bir kurumuz, biz her şeyin farkındayız. Başarılarımızı arttırmanın yanı sıra; insan ve öğrenme sevgisini kabul eden ve aşılayan bir kurumuz. Biz, öğrencilerimizi ve okulumuzu kaliteli eğitim fırsatlarıyla buluşturmak suretiyle yarınları kazanım olarak sunmak gayreti içinde olan bir okuluz. Biz; bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Biz yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi, velisi, destek personeli, ilgili ve sevenleriyle bir bütünüz. Takım olarak aynı hedefe doğru yürüyoruz. OKULUMUZUN DEĞERLERİ Türk milletinin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü, Anayasamızda yer alan Cumhuriyetimizin temel ilkeleri T.C. Anayasası, yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgeler. Türk Milli Eğitim Kanunu, genel ve özel amaçları, çağdaş laik demokratik ve sosyal bir devlet ilkesi, Kültürel ve bireysel farklılıklara saygı. Karşılıklı sevgi ve saygı. Hoşgörü, güven ve esneklik, tutarlılık ve denge, değişime açık mutlak gelişimdir.

BAŞARILAR

Öğretmen :5
Öğrenci :95
Öğretim Şekli :İkili EĞİTİM

Öğretim Şekli

İkili EĞİTİM

Ders Başlama ve Bitiş

08:00-17:00

YABANCIDIL

Isınma Şekli

DOĞALGAZ

Servis Bilgisi

-

Bağlantı

Fatih Projesi Fiber İnternet

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

5 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz Esatpaşa İETT peronlarının bitişiğindedir.

Kontenjan Bilgileri

-

Taban-Tavan Puan Bilgileri

-

Okulun Sınav Başarı Durumu

-

Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

-

Sportif Etkinlikler

Kulüp Çalışmalarında İngilizce (branş öğretmeni eşliğinde), Atölye çalışmaları yapılmaktadır.

Bilimsel Etkinlikler

-

Proje Çalışmaları

-

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

-

Diğer Hususlar

-Okulumuz 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren Şehit Cengiz Hasbal ortaokulu bünyesinde anasınıfı olarak eğitim-öğretime devam edecektir.